29 Dec 2022 - Webdesign

5 tips bij de zoektocht naar een professioneel webdesign bureau

De zoektocht naar een professioneel webdesign bureau is niet altijd eenvoudig. Je zoekt immers een bureau dat meedenkt, jouw noden in acht neemt, bereikbaar is en met de juiste voorstellen komt.

5 tips bij de zoektocht naar een professioneel webdesign bureau

Het uiteindelijke resultaat dient immers een mooie, professionele website te zijn die jouw bedrijf perfect digitaal vertegenwoordigt. In deze blog geven we je 5 belangrijke eigenschappen mee die je zeker in gedachten moet houden tijdens jouw zoektocht naar een professioneel webdesign bureau:

Een professioneel webdesign bureau met ervaring & expertise

Ervaren webdesigners hebben al heel wat waters doorzwommen. Dit kan er voor zorgen dat jouw project vlotter verloopt omdat er lessen uit voorgaande projecten getrokken kunnen worden. Op basis van het portfolio heb je al een idee welke stijl het webdesign bureau aanhoudt. Natuurlijk is het portfolio van een webdesign bureau niet bindend. Elke website wordt immers op maat van de klant gemaakt.

Luisterbereidheid

De belangrijkste eigenschap van een webdesigner is diens luisterbereidheid. Het intakegesprek bijvoorbeeld zou bijna een monoloog van de klant moeten worden. Het is immers belangrijk om duidelijk te maken wat je verwachtingen voor je nieuwe website zijn. Via gerichte vragen kan een webdesigner vrij eenvoudig distilleren wat de grote lijnen op vlak van opbouw zijn, nog voor die effectief ingevuld worden. Een ervaren webdesigner zou hier normaal gesproken relatief weinig tijd voor nodig hebben. Een webdesign bureau dat meedenkt met jouw ideeën kan natuurlijk ook wel tegengas geven bij sommige voorstellen. Op basis van voorgaande projecten weten we immers wat wel werkt en wat niet aangeraden is voor een succesvolle website.

De analyse van korte en lange termijndoelstellingen

Naast de luisterbereidheid is de correcte analyse van korte en lange termijndoestellingen heel belangrijk. Het kan niet de bedoeling zijn dat je jaarlijks een nieuwe website laat maken. Een webdesign bureau dat op lange termijn meedenkt met je bedrijf is hiervoor een must. Dankzij Puzzle’s marketingachtergrond zit die termijndoelstelling ingebakken bij de collega’s. Elke opgeleverde website is in zeker zin future-proof en sluit nauw aan bij de lange termijndoelstellingen van onze klanten.

Communicatie

Een website laten bouwen door een professioneel webdesign bureau kan soms een technische opdracht worden. Het is dan ook belangrijk om een bureau te vinden dat makkelijk bereikbaar is, er in slaagt om complexe processen of procedures eenvoudig te kaderen en dat je regelmatig op de hoogte houdt van de werken. Bij Puzzle is communicatie prioriteit nummer 1. Onze klanten weten dat we steeds bereikbaar zijn voor hun vragen. Dankzij onze workflow zijn klanten ook steeds op de hoogte van de vooruitgang van de werken.

Flexibiliteit

Zoals eerder al geschreven is het niet de bedoeling om je website jaarlijks te laten herschrijven. Je zoekt dus een webdesign bureau dat meegroeit met jouw bedrijf. Dankzij ons modulair CMS.
groeit jouw website dus ook mee met je bedrijf. Het is beter om met een stabiele basis van start te gaan en die gradueel verder te ontwikkelen dan een site op te leveren vol toeters en bellen die de eerste paar jaren toch geen functie hebben.

Rekening houdende met bovenstaande tips zou je zoektocht naar een ideale webdesign partner al wat makkelijker moeten verlopen.

We kunnen het je echter nóg makkelijker maken:
contacteer ons gerust voor een vrijblijvend gesprek!

Persoonlijke demonstratie nodig?

 

 

Webdesign & online marketing in Dendermonde - Over Puzzle

Puzzle is een online marketing bureau dat niet alleen zorgt voor een op maat gemaakt online marketingplan, maar haar klanten ook kan helpen met het ontwerpen van een professionele en conversiegerichte website. Ons hoofddoel is het ondersteunen van KMO's op marketingvlak terwijl zij trachten mee te evolueren binnen de sterk veranderende digitale marketingwereld.

Contacteer ons

Laat je website bouwen door ons

Wij zorgen ervoor dat je website bij de juiste doelgroep terecht komt. Zo bereik je de juiste mensen en kan je hen naar jouw winkel of webshop lokken. Vraag online gratis een offerte aan bij ons marketingbureau en wij gaan er meteen mee aan de slag. Zo kunnen we je duidelijk zeggen hoeveel jouw aanvraag zou kosten. Laat ons jouw partner zijn voor je digitale transformatie.

Mail ons op info@puzzle-marketing.be of bel gerust naar +32 52 50 81 07.  
Tot snel!