25 Jan 2023 - Marketing, Social media

Waarom social media trainingen cruciaal zijn voor jouw onderneming:

Social media is intussen een cruciaal deel van de marketingmix geworden. Miljarden gebruikers, verspreid over verschillende platformen engageren dagelijks met verschillende content. Uiteraard maken bedrijven hier handig gebruik van om producten of diensten in de kijker te zetten. Een slimme investering kan fantastische resultaten opleveren.

Waarom social media trainingen cruciaal zijn voor jouw onderneming:

Social media is intussen een cruciaal deel van de marketingmix geworden. Miljarden gebruikers, verspreid over verschillende platformen engageren dagelijks met verschillende content. Uiteraard maken bedrijven hier handig gebruik van om producten of diensten in de kijker te zetten. Een slimme investering kan fantastische resultaten opleveren.

Kort samengevat zijn er 2 verschillende social mediastrategieën die jouw onderneming kan implementeren. Er is enerzijds het betalend adverteren (toevallig een van onze specialiteiten) waarbij jouw onderneming met advertentiebudget aan de slag gaat om nieuwe doelgroepen aan te boren, bestaande klanten efficiënter bereikt en hele marketingfunnels opzet. Hiervoor zet je dus best een bepaald budget voor aan de kant.
 

Anderzijds is er ook het organische social mediagedeelte.

Het traditionele -onbetaald- plaatsen van berichten om je volgers op de hoogte te houden van dagelijkse gebeurtenissen. Jammergenoeg hebben de grote social mediaplatformen al even door dat het interessanter is om bedrijven zoals het jouwe te laten betalen om volgers te bereiken. Het algoritme dat er vroeger voor zorgde dat je via gratis posts het grootste deel van je volgers kon bereiken, is nu dichtgenepen. Bedrijven worden stelselmatig richting betalend adverteren geduwd. Toch is het hele organische gegeven nog steeds een belangrijk onderdeel van je social mediastrategie. Reels, stories, live video’s of chats worden gretig gedeeld en bekeken. Hoe kan je hier dan best op inspelen? Hoe begin je überhaupt aan het hele organische social mediagegeven zonder dat je er teveel tijd insteekt?
Je hebt misschien geen interesse om met een digitaal marketingbedrijf samen te werken, je wil je budget elders investeren of je acht het gewoon niet nodig?

Kan allemaal natuurlijk.

Gelukkig zijn er bepaalde manieren om, tijdsefficiënt, alsnog een gezonde organische social mediastrategie te implementeren die inspeelt op het algoritme, je niet nodeloos op kosten jaagt en op termijn zijn vruchten zal afwerpen. Hoe precies?

Dat leren we je graag aan tijdens een social media training. We stellen onze expertise beschikbaar tijdens een training van een halve dag. Tijdens die 4 uur leggen we je haarfijn uit hoe je het algoritme te vriend houdt, hoe je geen writers block krijgt na 5 posts, hoe je makkelijk alles inplant en hoe je zelf leuke designs kan maken die nauw aansluiten bij je huisstijl. Op die manier kan je zelf een organische social mediastrategie op poten zetten en consistent doorvoeren zonder dat je een extern agency hoeft te betalen. Uiteraard blijft Puzzle achter de schermen wel een oogje in’t zeil houden. Dankzij regelmatige feedback maak je nooit 2 keer dezelfde fout. Aangezien herhaling werkt, zal je na verloop het hele social mediagebeuren vlot onder de knie krijgen.

Kom je graag meer te weten over onze social mediatrainingen?
Kom gerust langs voor een (digitale) tas koffie.
We helpen je met veel plezier op weg.   

Webdesign & online marketing in Dendermonde - Over Puzzle

Puzzle is een online marketing bureau dat niet alleen zorgt voor een op maat gemaakt online marketingplan, maar haar klanten ook kan helpen met het ontwerpen van een professionele en conversiegerichte website. Ons hoofddoel is het ondersteunen van KMO's op marketingvlak terwijl zij trachten mee te evolueren binnen de sterk veranderende digitale marketingwereld.

Contacteer ons

Laat je website bouwen door ons

Wij zorgen ervoor dat je website bij de juiste doelgroep terecht komt. Zo bereik je de juiste mensen en kan je hen naar jouw winkel of webshop lokken. Vraag online gratis een offerte aan bij ons marketingbureau en wij gaan er meteen mee aan de slag. Zo kunnen we je duidelijk zeggen hoeveel jouw aanvraag zou kosten. Laat ons jouw partner zijn voor je digitale transformatie.

Mail ons op info@puzzle-marketing.be of bel gerust naar +32 52 50 81 07.  
Tot snel!